Пост-Discover.Vino за вината на Южна Франция


    След дегустация като вчерашната обикновенно деня започва по-късно, така е и с мен! Накратко, тук там червени вина, които според мен не би трябвало да се предлагат точно сега, защото се омаловажат качествата им на фона на розетата, които ги заливаха отвсякъде.
Белите вина са сравнително добри, но са непознати и цени от 15-20лв са леко ту мач. Моя фаворит беше Picpoul de Pinet, заради отличното съотношение цена-качество.
Сега розе..както би казал Паоло Куельо „ебахти многото розета“. Много и разнообразни, по голяма част от които в един стил и ценови клас 18-22лв. Chateau Miraval след слабата 2013 вече е в нов стил с 2014 и е това което може би са очаквали Пит-Жоли. Chateau Bunan и Domaine la Suffrene обещаващо се опитват да изместят вниманието към Bandol. Chateau d’Esclans учудващо не беше представен, както не беше и Mirabeau Pure 2014 (няма да е обективно да коментирам Pure, но тези които го пият си знаят..;-)
– Фаворит като най-комплексно и елегантно розе ( което би трябвало да се търси в едно розе) – Chateau Miraval 2014
– Фаворити като сътношение цена-качество – Domaine Aurellian 2014 и Chateau Pas du Cerf Diana 2014. Две вина са, но не ми се иска да ощетя едното за сметка на другото.
Чакам ‪#discovervino Италия и тайно се надявам цените на добрите, масови розетата да слязат до 12-15лв на рафт, за да станат достъпни за всички.

Едно мнение за “Пост-Discover.Vino за вината на Южна Франция

Вашият коментар